Igenkänningstecknet på Ecofutural OC-systemet är karmens speciella form, som möjliggör att dölja bågeprofilen bakom den, samt den osynliga inre glaslisten.

Tätningslister: 2
Kammare (ram): 3

Konstruktion
Ecofutural Hidden Sash är ett trikammarssystem utformat för att konstruera fönster med hög värmeisolering. Systemet kännetecknas av en speciellt utformad ramform och en osynlig invändig glaslist. Bågarnas mycket smala anslutning (rörlig stolpe) – 77 mm – ger strukturen slankhet. Systemets konstruktion gör det möjligt att baserat på det skapa speciella system, t.ex. Renovering eller Monoblock.

Renoveringskarmen möjliggör att montera fönster utan att ta bort gamla ramar. I fönstren av denna typ används en speciell renoveringsram med en s.k. maskeringsprofil.

Monoblock-ramarna avses för konstruktion av fönster som monteras i isoleringsskiktet. Ett brett utbud av ramar möjliggör ett lämpligt val, beroende på isoleringens tjocklek.

 

Specifikation:

 • system med termiskt avbrott,
 • djup på fönsterkarm: 65 mm,
 • djup på fönsterbåge: 68 mm,
 • tjocklek på glaspaket: från 21 till 26 mm (i fasta fönster) och från 21 till 32 mm (i fönsterbågar),
 • standardglaspaket: 4/16Ar/4th [Ug=1,1]*,
 • profil med tre kammare,
 • möjlighet att skapa renoveringsfönster,
 • möjlighet att utforma Monoblock-fönster,
 • en glaslist osynlig inifrån,
 • maximala mått: bredd 1000 mm vid höjd 2500 mm, bredd 1250 vid höjd 2200 mm,
 • möjlighet att bygga tvåfärgade strukturer,
 • möjlighet att skapa fönster med tröskel,
 • värmeisolering (Uf): från 1,66 W/m2K (isolering beror bl.a. på fyllningstjocklek).

*gäller som standard den 16/04/2019. Det krävs teknisk bekräftelse.

 

Säkerhet
När man väljer fönster, särskilt de som kommer att användas i offentliga byggnader, är det värt att lägga märke till tillbehör, särskilt de som påverkar inbrottssäkerheten. Det slutliga valet av beslagstyp beror dock på kundens individuella behov och krav. Det är verkligen värt att se till att fönstren är utrustade med beslag som uppfyller kraven i WK1 och WK2 – klasser för motstånd mot inbrott. Vi erbjuder sådana beslag. Tack vare dem kan vi garantera högsta säkerhetsnivå.

För att skydda sig mot inbrott är det värt att utrusta fönstren i Ecofutural OC-systemet med tungströmställare. Det här är magnetiska rörelsesensorer som utgör ett extremt viktigt element i hela larmsystemet. Tungströmställaren utlöser larm när beslaget flyttas, dvs. vid varje manipuleringsförsök.

Vi rekommenderar också att utrusta aluminiumfönster med glaspaket med VSG-glas. Detta är en mycket säker lösning, som inte bara utgör en ytterligare barriär för en potentiell inbrottstjuv, utan ger också garanti att ingen som befinner sig i närheten blir skadad av glasbitar om glaset krossas. VSG-glasrutorna är hoplimmade med hjälp av en speciell säkerhetsfilm. Även om rutan går sönder, kastas glassplitter inte omkring, utan förblir fast i glaspaketet.

 

Färgurval
Färger betonar inte bara formen av aluminiumsnickerier utan ger dem också ett individuellt uttryck och en unik estetik.

Alla aluminiumsystem från vårt erbjudande förekommer i två färgpaletter – RAL och DECORAL. Vi erbjuder också anodiserade paneler. Ett sådant brett urval gör det enkelt att anpassa fönsterfärgen till fasaden eller interiören.

RAL
Grundläggande färgpalett. Profilerna kan målas i en av 213 släta färger och färger med en sand- eller metallstruktur.

DECORAL
Palett av träliknande färger. Aluminiumprofilerna från vårt erbjudande kan målas i följande färger:
– gyllene ek,
– valnöt,
– mahogny,
– träsk ek,
– bok,
– tall,
– körsbär,
– siena PL,
– siena rosso,
– winchester,
– gyllene körsbär.