Systemet är huvudsakligen avsett för tillverkning av oisolerade fönster, kassaboxar, vindskydd, utställningsfönster, dörrar, skiljeväggar. MB-45 kan användas för att bygga yttre snickerier, men endast element som inte kräver värmeisoleringsparametrar.

För Ug = 0,8 varmkanten: 2,3
Tätningslister: 2
Kammare: 1

Estetik
Aluminiumsystem erbjuder stora möjligheter, inte bara när det gäller konstruktion, utan också när det gäller inredning. Snickeriet tillverkat i MB- 45-systemet kan vara vilken färg som helst från RAL-paletten.

Profiler är lackerade med en målningsteknik som kallas pulverbeläggning. Inte bara profiler kan lackeras utan också handtag (för fönster). Den tillämpade målningstekniken garanterar inte bara den högsta estetiken utan ger också aluminiumen ytterligare egenskaper, som motstånd mot UV-strålning och korrosion.

Förutom den typiska RAL- färgpaletten, erbjuder vi också DECORAL-färgpaletten för att ge aluminiumfönstret en ännu mer attraktiv look. Tack vare träliknande färger kan vi kombinera träets ädla utseende med modern teknik och fördelar med aluminium.

Fönstren i MB-45-systemet kan dessutom utrustas med dolda beslag. I detta fall är beslaget helt osynligt när bågen är stängd. Alla beslagselement kan vara dolda. Förutom det dolda beslagets estetiska värde är det också värt att uppmärksamma dess praktiska egenskaper. Användaren får bland annat möjligheten till 3D- justering och integrerad justering av bågebredden.

 

Möjligheter
Systemet MB-45 passar perfekt för kontorsbyggnader. Det stränga utseendet på aluminium och stora glasrutor ger interiören en unik och extremt modern design. En ytterligare fördel med MB-45 är konstruktionsdjupet på själva profilerna. I fönster möjliggör det att få ett plan från fönstrets utsida; i dörrar – effekten av linjerade ytor av bågarna och karmen.

Systemet avses för att tillverka fönster, kassaboxar, vindskydd, skyltfönster, dörrar, skiljeväggar. Detta beror på att profilerna inte har något termiskt avbrott. Därför används de för att skapa interna konstruktioner. Trots att systemet inte kännetecknas av höga värmeisoleringsparametrar skapar det stora designmöjligheter. Tack vare det kan vi skapa ett fönster upp till 2400 mm högt och 1250 mm brett. Det är värt att påpeka att man kan skapa de mest komplexa strukturerna i MB-45- systemet, såsom svängdörrar eller bågfönster (endast med fast inglasning).

Det slutliga valet av beslagstyp beror dock på kundens individuella behov och krav. Det är verkligen värt att se till att fönstren är utrustade med beslag som uppfyller kraven i WK1 och WK2 – klasser för motstånd mot inbrott.

 

Specifikation:

 • ramdjup (dörr / fönster) – 45 mm,
 • bladdjup (dörr / fönster) – 45 mm / 54 mm,
 • glastjocklek (fast fönster /öppningsbart fönster) – 2-25 mm / 2- 34 mm,
 • standardglaspaket är 4/16Ar/4th [Ug = 1.1] *,
 • maximala mått på dreh/kipp-fönster – H upp till 2400 mm (1850 mm), L upp till 1250 mm (1600 mm),
 • maximal bladvikt (dörr / fönster) – 120/130 kg,
 • profil med en kammare,
 • kall aluminium, utan termiskt avbrott,
 • möjlighet att använda enstaka VSG- glasrutor,
 • möjlighet att använda dolda beslag,
 • möjlighet att tillverka dörr utan tröskel (med borste eller fallande tröskel),
 • möjlighet att skapa svängdörrar,
 • möjlighet att böja profiler och skapa bågfönster (fasta fönster).

*gäller som standard den 16/04/2019. Det krävs teknisk bekräftelse.

 

Färgurval
Färgerna betonar inte bara formen på aluminiumsnickeriet utan ger det också individuellt uttryck och unik estetik.

Alla aluminiumsystem från vårt erbjudande finns i två färgpaletter – RAL och DECORAL. Vi erbjuder också anodiserade paneler. Ett sådant brett urval gör det enkelt att anpassa fönsterfärgen till fasaden eller interiören.

RAL
Grundläggande färgpalett. Profilerna kan målas i en av 213 släta färger och färger med en sand- eller metallstruktur.

DECORAL
Palett av träliknande färger. Aluminiumprofilerna från vårt erbjudande kan målas i följande färger: bok, körsbär, gyllene ek, winchester, gran, mahogny, mahogny sapeli, valnöt, Vein nöt, tall, körsbär, wenge.

ANODISERAT ALUMINIUM
Aluminium som genomgår anodiseringsprocessen får inte bara utmärkta egenskaper (beständighet
mot korrosion, större hårdhet), utan möjliggör också att erhålla unika färger. Vårt utbud av färger som erhållits under anodiseringsprocessen omfattar följande färger: blåst silver, sprängt guld, sprängd inox, sprängd champagne, sprängd oliv, blåst brun, blåst svart, borstad anodiserad inox, borstad stark anodiserad inox.

 

Tillbehör
Tillbehör är utan tvekan ett viktigt element som påverkar aluminiumsnickeriers funktionalitet och estetik. Vi erbjuder ett brett utbud av tillbehör, bl.a. handtag, draghandtag, fönsterstängare.

Med hänsyn till fönsters estetik erbjuder vi lackerade handtag. De finns tillgängliga i valfri färg, vilket gör hela fönstret extremt estetiskt. Användningssäkerhet garanteras av laminerat säkerhetsglas VSG. Vi rekommenderar också att komplettera fönster med tungströmställare som utgör en viktig del av hela larmsystemet. Det är magnetiska rörelsesensorer som utlöser larm när beslaget flyttas, dvs. vid varje manipuleringsförsök.

För bekväm användning av rummen rekommenderas det att utrusta sina fönster med ventilation. För fönstren i MB-45 avses Renson-systemet.