Perfekt för tillverkning av fönster, dörrar, vindskydd, skyltfönster och olika typer av rumsliga konstruktioner. Systemet använder profilerade termiska avbrott av polyamid förstärkt med glasfiber.

För Ug = 1,1 varmkanten: 1,82
För Ug = 1,0 varmkanten: 1,30
Tätningslister: 2
Kammare: 3
Renovering: R

Estetik
Aluminiumsystem erbjuder stora möjligheter, inte bara när det gäller konstruktion, utan också när det gäller inredning. Träarbetet tillverkat på basis av MB-45-systemet kan vara vilken färg som helst från RAL-paletten.

Profiler är lackerade med en målningsteknik som kallas pulverbeläggning. Inte bara profiler kan lackeras utan också handtag (för fönster). Den tillämpade målningstekniken garanterar inte bara den högsta estetiken utan ger också aluminiumen ytterligare egenskaper, som motstånd mot UV-strålning och korrosion.

För att ge aluminiumfönstret en ännu mer attraktiv look, förutom den typiska RAL-färgpaletten, erbjuder vi också DECORAL-färgpaletten. Tack vare träliknande färger kan vi kombinera träets ädla utseende med modern teknik och aluminiumfördelarna.

Fönstren tillverkade på basis av MB-45-systemet kan dessutom utrustas med täckta beslag. I detta fall är hårdvaran gömd i rabattområdet och helt osynlig när skärmen är stängd. Alla element som ingår i maskinvarudräkten kan döljas. Bortsett från de dolda maskinvarans estetiska värden är det också värt att uppmärksamma dess praktiska överväganden. Användaren får bland annat möjligheten till 3D-justering och integrerad justering av skärmbredden.

 

Specifikation:

 • karmdjup (dörr / fönster): 60 mm,
 • bladdjup (dörr / fönster): 60 mm / 69 mm,
 • glastjocklek (fast fönster och dörr / öppningsbara fönster): 5-41 mm / 14-50 mm,
 • standardglaspacket: 4/16Ar/4th [Ug=1,1]*,
 • maximala mått på fönster: H upp till 2400 mm, B upp till 1250 mm,
 • maximal bladvikt (dörr / fönster): 120/130 kg,
 • 1- eller 2-kammarsglaspaket,
 • profil med tre kammare,
 • profilerat termiskt avbrott,
 • möjlighet att använda en extra isolator – MB-60 HI,
 • möjlighet att tillverka strukturer med dold båge,
 • möjlighet att lackera profiler i bicolor-formeln,
 • (profiler kan ha olika färger på in- och utsidan),
 • möjlighet att tillverka renoveringsfönster,
 • möjlighet att montera dolda beslag,
 • möjlighet att böja profiler och att skapa bågfönster (fast inglasning),
 • möjlighet att tillverka skjutpartier (PSK).

*gäller som standard den 16/04/2019. Det krävs teknisk bekräftelse.

 

Renovering
Installation av nya aluminiumfönster utan att behöva ta isär de gamla ramarna? Det är möjligt! Med MB-60-systemet gör vi extremt funktionella renoveringsfönster. Windows skapas på grundval av standardprofiler till vilka – på en eller två sidor – en vinkelfäste är fäst. Å andra sidan sätts renoveringsfenor in i fångsten, vars uppgift är att maskera de gamla dörrkarmen. Installation av renoveringsfönster kräver inte demontering av gamla ramar. Som ett resultat reduceras risken för skador på byggnadsfasaden och den tid som spenderas på fönsterinstallation till ett minimum.

 

Möjligheter
Systemet avses främst för produktion av fönster, dörrar, skyltfönster och alla typer av rumsliga strukturer. Systemet använder profilerade termiska avbrott av polyamid förstärkt med glasfiber. Avbrottens form ökar profilens styvhet och underlättar dess dränering, vilket säkerställer korrekt värmeisolering i alla väderförhållanden.

Beroende på kundens önskemål och behov kan vi med hjälp av MB-60-systemet tillverka såväl dreh, kipp, dreh-kipp, skjut-kipp fönster som ut- och inåtgående dörrar. Det räcker alltså att välja ett system för att skapa olika enheter och slutföra projektet.

Genom att använda alternativa lösningar i MB-60 kan vi skapa både fasta fönster och vridfönster.

Det slutliga valet av beslagstyp beror dock på kundens individuella behov och krav. Det är verkligen värt att se till att fönstren är utrustade med beslag som uppfyller kraven i WK1 och WK2 – klasser för motstånd mot inbrott. Vi erbjuder sådana beslag. Tack vare dem kan vi garantera högsta säkerhetsnivå.

 

Lösningar
Baserat på MB-60-systemet har vi utvecklat fyra alternativa lösningar som skapar ännu större möjligheter att använda det.

Den första lösningen är MB-60 HI med ökade värmeisoleringsparametrar. Den kan användas både i enskilda byggnader och i aluminiumfasader. Att öka termisk isolering var möjligt genom att placera speciella isoleringsinsatser i profilens centrala kammare. Tack vare det låga värdet på värmeledningsförmågan reducerar de värmeflödet genom konstruktionen. Insatsernas centrala läge begränsar också konvektion och termisk strålning.

MB-60 Dold Båge är en del av MB-60-systemet med termiskt avbrott. Fönster tillverkade av delar av detta system har osynliga raster från utsidan av byggnaden. Vid konstruktion av angränsande fasta och öppnande fönster är det omöjligt att skilja fältenas placering. Bredden på fönsterramarna sett från utsidan av byggnaden är liten, tack vare vilken strukturen ger intrycket av att vara smal och lätt. Varje konstruktion som är inbyggd i MB-60 US-systemet, avsedd för installation i den yttre utvecklingen, måste ha ett effektivt system för dränering och ventilering av vattnet från glaskammaren och från kammaren mellan ramen och ramen.

En av de mest intressanta lösningarna som erbjuds som en del av MB-60-systemet är verkligen MB-60 PIVOT, som möjliggör skapandet av svängfönster.

 

Färgurval
Färger betonar inte bara formen av aluminiumsnickerier utan ger dem också ett individuellt uttryck och en unik estetik.

Alla aluminiumsystem från vårt erbjudande förekommer i två färgpaletter – RAL och DECORAL. Vi erbjuder också anodiserade paneler. Ett sådant brett urval gör det enkelt att anpassa fönsterfärgen till fasaden eller interiören.

RAL
Grundläggande färgpalett. Profilerna kan målas i en av 213 släta färger och färger med en sand- eller metallstruktur.

DECORAL
Palett av träliknande färger. Aluminiumprofilerna från vårt erbjudande kan målas i följande färger: bok, körsbär, gyllene ek, winchester, gran, mahogny, mahogny sapeli, valnöt, Vein nöt, tall, körsbär, wenge.

ALUMINIUM ANODOWANE
Aluminium som genomgår anodiseringsprocessen får inte bara utmärkta egenskaper (beständighet mot korrosion, större hårdhet), utan möjliggör också att erhålla unika färger. Vårt utbud av färger som erhållits under anodiseringsprocessen omfattar följande färger: blåst silver, sprängt guld, sprängd inox, sprängd champagne, sprängd oliv, blåst brun, blåst svart, borstad anodiserad inox, borstad stark anodiserad inox.

 

Tillbehör
Tillbehören som vi kompletterar fönstret med kan ha en enorm inverkan på dess utseende och användarsäkerhet. Aluminiumprofiler används ofta för att bygga stora glasrutor. Dessa kan vara ett enkelt mål för inbrottstjuvar. För att skydda mot inbrott är det bäst att utrusta fönster tillverkade i MB-60-systemet med reed-omkopplare. Det här är magnetiska rörelsesensorer som är ett extremt viktigt element i hela larmsystemet. Reed-reläer är magnetiska rörelsesensorer som utlöser ett larm när periferihårdvaran ändrar sin position, dvs vid varje manipuleringsförsök.

Fönstren kan också kompletteras med VSG-glas, dvs säkerhetsglas. VSG-glas skapas som ett resultat av permanent limning av glasrutor med en speciell folie. Tack vare denna struktur erhåller glaset anti-inbrottsegenskaper (det är svårt att bryta) och kan utföra en strukturell funktion, eftersom även i fall av glasbrott kommer glaset att hålla fast vid folien.

Om du vill säkerställa en konstant tillförsel av frisk luft är det värt att nå diffusorer. Vi rekommenderar Renson-ventilatorer och hygroskopiska diffusorer från vårt erbjudande. Glasdiffusorer är monterade mellan skärpan och glaset. Hygro-kontrollerade diffusorer placeras i ramar. Men ramens höjd måste beaktas, eftersom inte varje installation av den fuktighetsstyrda diffusorn är möjlig.

Förutom standardlösningar, för snickerier tillverkade i MB-60-systemet, erbjuder vi lackerade dörrhandtag och täckta beslag. Rutorna i fönstren kan också kompletteras med 25 mm breda inre och limmade mynt.

För personer som värderar termisk komfort rekommenderar vi varma avstånd. Tillverkade av komplexa isoleringsmaterial förbättrar isoleringen av glasrutor och minskar risken för tillfällig kondensation av vattenånga. Dessutom garanterar varma ramar långsiktig täthet för isoleringsglasenheter och maximerar besparingarna i termiska energiförluster genom att minska den termiska bron mellan profilen och glaset.