Panorama Design skjutsystem med styrstång längs hela bågens höjd: utmärkt manövreringskomfort och ergonomi.

Schüco ASS 77 PD.HI manuella (Panorama Design High Insulated) glidsystem med ett integrerat stånghandtag längs hela höjden av bågen imponerar inte bara med sitt utseende, utan också med optimerad ergonomi. Den moderniserade varianten av Panorama Design-systemet säkerställer bekväm drift i kombination med en attraktiv design av bågar och maximal transparens.

En viktig fördel med glidsystemet med hög värmeisolering är också de manuellt öppnade 90° hörnen utan stolpe med låsning i området för bågens kontaktyta.

En annan innovation är möjligheten till senare justering av ramen tack vare justeringsenheten med tillgång till justerskruvarna genom ramen, vilket är en stor fördel, t ex vid takböjning.

Den nästan ramlösa transparensen hos byggnadens yttre skal säkerställs av den banbrytande Schüco Seamless-lösningen. Seamless står för en optiskt osynlig kombination av olika Panorama Design-system som möjliggör implementering av holistiska “sömlösa” integrationskoncept. Glidsystemet är sömlöst integrerat med Schüco FWS 35 PD.HI fasadsystem med stolp-akterspegel utan några förskjutningar, samtidigt som en jämn övergång av profilerna bibehålls. Dessutom säkerställer system utrustade med profiler med mycket smala vyer hög värmeisolering.