En serie blockfönster med dold båge som uppfyller höga krav vad gäller design och värmeisolering.

Tack vare sin utmärkta värmeisolering och en smal struktur med dold fönsterbåge uppfyller Schüco AWS 75 BS.SI+ (Block System Super Insulated) blockfönstersystem de högsta energi- och arkitektoniska kraven samtidigt som det säkerställer maximal transparens.

Fönstren av aluminiumblock med ett konstruktionsdjup på 75 mm, som ingår i Schüco AWS systemplattform, väcker uppmärksamhet med sin optimerade funktionalitet, energieffektivitet och design.

Systemets höga flexibilitet möjliggör implementering av olika koncept och designkrav för byggnadens yttre skiljeväggar: från fasad- och bandfönster, till fönster som kopplas in i Schüco fasadsystem, samt “flytande” fönster.

Ett brett utbud av öppningstyper inkluderar endast vridbara, vridbara och uppfällbara vingar i akterspegeln.

En annan fördel med blockfönster är den breda portföljen av systemplattformsprofiler. Förutom hörn och statiska stolpar, symmetriska och asymmetriska stolpar, spröjs som delar bågen och insticksramar, inkluderar erbjudandet även bågprofiler i TipTronic-versionen. De möjliggör användning av Schüco TipTronic SimplySmart elektriska beslag, en helt integrerad drivning för många typer av öppningar.

Tack vare sina fördelar sätter blockfönstersystemet standarden för friheten att designa energibesparande, designorienterade byggnadsskal.