Inåtgående sidohängt fönster med tilt-funktion. Fönster i profilen AWS 90.SI+ från Schüco. Extremt välisolerat hel-aluminiumfönster på med ett u-värde på 0,78 på hela konstruktionen.

Schüco är ett unikt varumärke med fokus på design och kvalitet som är High-End inom fönsterbranschen. Här har inget lämnas åt slumpen. Extremt hög kvalitet. Går att få millimeter-anpassat utan extra kostnad. Öppningsbara fönster har som standard dolda beslag. Handtaget är unikt designat och man ser på avstånd att det är ett fönster från Schüco. Profil som är helt unik där varje millimeter är väl genomtänkt.

Måttanpassa utan extra kostnad
Anpassa ditt fönster efter hålet i fasaden. Det kostar inget extra med millimeteranpassning och du kan enkelt beställa ditt fönster i specialmått direkt i vår e-handel. Observera att du ska ha cirka 10 mm runt fönstret för drevning. Vid millimeteranpassning anges karmyttermått som är produktens yttermått.

Kulörer
Standard vit RAL 9010. Går att få lackerat i matt valfri RAL kulör. Går även att få andra glansnivåer. Som standard matt finish.

 

U-värde
Superisolerat aluminiumfönster med u-värde 0,78 på hela konstruktionen. Rekommendationen från Boverket är 1,0. För lägre u-värde välj ett 3-glas fönster. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Glas
Som standard utrustat med rejäl 3-glaskassett på hela 44mm samt varmkantlist med u-värde 0,5. Kontakta oss om ni önskar offert på 2-glas. Fönster är som standard inte utrustade med personsäkerhetsglas. Kan glasas upp till 61mm tjock glaskassett vilket gör det möjligt att integrera inbrottsglas och bibehålla isolervärdet.

Så här mäter du storleken på ditt fönster
Fönstret ska ha 10 mm drevning runt karmen. Det innebär att fönstret bör vara cirka 20 mm mindre på bredd och höjd i förhållande till hålet i fasaden. Väljer du inte urfräst spår för fönsterbleck rekommenderar vi att dra av 30 mm på höjden då fönsterblecket monteras i karmens underkant och måste ha tillräckligt fall.

Garanti
10 års garanti på konstruktionen.
5 år på ytbehandling.

Skötselråd
Aluminium rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel men vid extrema fall kan aceton användas. OBS! Aceton kan matta ner ytan och får inte användas på kulörer. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov enligt instruktioner från Nordiska Fönster.