Schüco LivIng – en ny generation av framtidssäkra PVC-U fönstersystem.

Schüco LivIng fönstersystem, baserat på Twin-teknologi, övertygar med sin enkelhet, effektivitet och flexibilitet i produktion och montering. Samtidigt uppfyller den de högsta kraven vad gäller komfort och säkerhet, och erbjuder breda design- och implementeringsmöjligheter.

Genom Schüco LivIng-systemet sätter Schüco de högsta standarderna inom området energieffektivitet för PVC-U-fönster med stålförstärkningar. Det innovativa 7-kammarsystemet med ett djup på 82 mm, baserat på Twin-teknologin, möjliggör tillverkning av fönster med utmärkt värmeisolering med fals (AS) och mitten (MD) packning. Genom att använda varianten med en central packning är det möjligt att genomföra projekt av passivhus utan extra kostnader.

Schüco LivIng fönstersystem är utrustat med svetsbara EPDM-tätningar. Användningen av flexibelt, svetsbart material ökar tätningseffekten i hörnens svåra zon, härdar dem inte och säkerställer samtidigt ett elegant utseende på packningen runt omkretsen. Slitstarkt, miljövänligt material säkerställer optimal täthet under hela användningstiden.

Schüco LivIng-serien finns med tre bågkonturer: Classic, Rondo och Viva; dessutom erbjuder det många varianter av anslutning och ytterligare profiler: oavsett om det är privata bostadshus, kommersiella byggnader, nybyggnader eller moderniseringar – kommer Twin-systemet att möta investerarens individuella krav.

Färgpaletten inkluderar de unika metallytorna hos Schüco AutomotiveFinish, ett brett utbud av Schüco UnlimitedFinish PVC-filmer, samt Schüco TopAlu aluminiumöverdrag. Foliens färgkoncept har anpassats till profilerna färgade i massa i olika färger.

De vita profilerna i Schüco LivIng-systemet levereras med moderna, ljusgrå tätningar, medan de är folierade och färgade i massa, t ex mörkgrå med svarta tätningar.