Plastfönster i gamla hus – fungerar det?
Kan man verkligen sätta in nya, underhållsfria plastfönster i en gammal hus? Det är ett känsligt ämne för många, en del skulle säga träfönster varje dag i veckan. I slutändan handlar det om vilken finish du är bekväm med på fönstren.

Förr stack plastfönster ut jämfört med de traditionella träbågarna i gamla hus. I dag är det annorlunda. I vårt sortiment ingår PVC fönster med smalare profiler i klassisk, nordisk tappning. De plastfönstren kan du installera i en skånelänga, i ett Stockholmstorp liksom i en Västerbottensgård. Att tänka på är dock att finishen på ett plastfönster aldrig kommer vara likt det av ett trä-fönster, även om formen är densamma. Det spelar ingen roll vilka mått du vill ha, om du väljer spröjsat eller inte. I dag tillverkas PVC-fönster i alla mått och former.

Är du ute efter moderna fönster, både när det gäller material och utseende så är också plastfönster ett bra val. Det finns helt enkelt inga särskilda begränsningar. Fönstren kan beklädas med stryktåliga folier i färg eller med extremt naturtrogna träimitationer.

Fördelen med att välja plastfönster är att du slipper ägna dig åt underhåll. Investera i PVC-fönster och du slipper arbeta med dina fönster och kan njuta av utsikten istället i många år.