Opalvitt plexiglas® och transparent plastglas är formbara skivor i olika storlekar som kan bearbetas till hållbara applikationer i badrum, växthus, kylar, fönster och mycket mer.

Tålig akrylplast med hög transparens.

Sätt den istället för glas runt verandan, skydda solfångaren från smuts och vädrets makter eller bygg en genomskinlig högtalarlåda till bilen! Akrylplast, eller plastglas, har många användningsområden tack vare sin beständighet mot repor och olika väderförhållanden.

Materialet har en hög ytglans och mycket goda optiska egenskaper. Därför lämpar det sig utmärkt i konstruktioner där du vill ha hög transparens och klar sikt.

Akrylplasten är tillverkad av polymetylmetakrylat (PMMA), ett material som med hjälp av värme kan böjas och formas. Plastglaset är dessutom möjligt att både borra och såga i.

Inglasning med akryl görs bäst genom att lägga lister och lämna tillräckligt utrymme för värmerörelse (ca 6 mm/m). I fönster som är större än 1 meter rekommenderas att använda stödlister för att stärka skivan.

Alternativt kan skivorna fästas med genomgående skruvar. I så fall bör ett hål för skruvarna borras i förväg. Tänk på värmerörelsen vid dimensioneringen av hålet. Vid monteringen måste man dessutom använda brickor med gummitätning.

Skicka en förfråga via e-mail till oss med mått på skivan då återkommer vi med riktigt fint pris!