Den bästa statiken, möjlighet att bygga stora konstruktioner utan att behöva installera tvärskenor (upp till 1200 x 2550 mm – fönster med en båge; upp till 1800 x 2550 mm – fönster med två blad, med garanti), inglasning med STV-tekniken, profilfärgning med akrylfärgtekniken – det här är bara några av de märkvärdiga funktionerna av S 9000-systemet.

För Ug = 0,5 Varmkanten: 0,87
Tätningslister: 3
Kammare: 6
Innovativ glaslimningsteknik: STV

Säkerhet
Fönstrens säkerhet garanteras av solida beslag. Som en av de få tillverkarna förser vi alla dreh-kipp fönster med ett spärr för felaktigt handtagsläge. Detta är integrerat med båglyftare.

Alternativt kan beslaget kompletteras med ytterligare stöldskyddspluggar, handtag med nyckel, handtag med knapp, tungströmställare och alarmslinga i glaset.

Det är värt att nämna att säkerheten starkt påverkas av SVT-teknologi. Att bryta glaset är mycket svårt.

 

Specifikation:

 • profil B-klass,
 • sexkammars profilstruktur,
 • profildjup: 82,5 mm,
 • stängt stål som standard i karm,
 • 3-tätningssystem,
 • möjlighet att tillverka både fönster och dörrar,
 • V-Perfect svets som standard,
 • möjlighet att använda en rörlig post,
 • max. konstruktionsmått: 1200 x 2550 mm (fönster med en båge), 1800 x 2550 mm (fönster med två bågar – med garanti),
 • aluminiumhandtag som standard,
 • STV-glasering endast i fönster,
 • glaspaket 26-54 mm tjocka (inglasning med STV-tekniken),
 • glaspaket 23-52 mm tjocka (traditionell inglasning),
 • 48 mm tjockt glaspaket (4/18/4/18/4) som standard*,
 • 6 inbrottssäkra pluggar per båge som standard,
 • möjlighet att färga profiler med akrylfärgstekniken**.

*gäller som standard den 16/04/2019. Det krävs teknisk bekräftelse.
**färgen endast på utsidan, insidan förblir vit

 

Energieffektivitet
Allt fler kunder letar efter energieffektiva lösningar som möjliggör att hålla värme inne i byggnaden på vintern och som förhindrar att rummen värms upp på sommaren. Fönstren i Gealan S9000 verkar vara en perfekt lösning.

Systemet skapar stora möjligheter. Dess profildjup möjliggör användning av glaspaket 54 mm (STV-glasering) eller 52 mm breda (traditionell glasning). Som standard erbjuder vi våra kunder ett varmt glaspaket som är 48 mm brett (4/18/4/18/4). För dig som uppskattar höga isoleringsparametrar rekommenderar vi att utrusta fönstren med ett bredare glaspaket – till och med 4-glaspaket – samt med en varmkant (Swisspacer Ultimate). I ett så konstruerat fönster kommer vi att nå värmeöverföringskoefficient som krävs för fönster använda i passiva byggnader.

 

Estetik
Fönstren blir mycket ofta fasadens eller interiörens dekoration. Våra kunder får flera alternativ, tack vare vilka de kan göra fönstret unikt.

Ett av förslagen är ett val av färg och struktur på fanér. Vi erbjuder ett brett utbud av färger, och dagens teknik gör det möjligt för oss att fanéra profiler ensidigt, dubbelsidigt eller i bicolor-formeln.

Vi erbjuder också akrylfärgfärgning. Detta är en innovativ teknik, tack vare vilken vi inte bara får ovanliga färger på profilerna, utan framför allt kommer denna färger att behålla sitt utseende i många år. I detta fall kombineras PVC med färgat akrylglas, vilket skapar en oskiljbar blandning. Färg som erhållits på detta sätt åldras och flagnar inte. Profiler färgade med akrylfärger är också mer motståndskraftiga mot skador och skrapningar. Dessutom är det lättare att underhålla dem. Vi erbjuder tolv färger som profiler kan färgas med.

Färgen är dock inte allt. Som standard svetsas fönster tillverkade i S 9000-systemet med användning av V-Perfect-teknik. Tack vare detta ger vi våra kunder exakt tillverkat snickeri, eftersom anslutningar görs utan ett flöde av överskott. Detta bidrar i sin tur till att fönsterhörn får ett extremt estetiskt utseende. Platsen där profilerna är förenade blir praktiskt taget osynlig och fönstrets insida är perfekt ren.

 

Teknologi
Färgglada fönster för livet? Det är möjligt! Allt tack vare den innovativa tekniken för färgning av akrylfärgsprofiler. Redan i produktionsstadiet kombineras fönsterprofilerna med flytande akrylglas på ett oskiljbart sätt. De bildar en enhetlig yta. Det är värt att betona att akrylglas är världens mest hållbara plast. Beläggningen reflekterar solens strålar och flagnar inte, kräver inget underhåll och profilens färg ändras inte ens efter flera år.

Vi erbjuder tolv färger som S 9000-profilerna kan färgas med. Profilerna är dock färgade på ena sidan. Den valda färgen är alltid synlig utifrån. På insidan förblir fönster eller dörrar alltid vita.

Den andra innovativa tekniken som används vid tillverkning av fönster och dörrar i S 9000-systemet är STV-torrglasningsteknologi. Tack vare STV kan vi glasera blad upp till 2,5 m höga utan att använda några tvärkopplingar. Teknologin förbättrar statiken och gör att snickeriet får utmärkta värmeisoleringsegenskaper. Det är värt att påpeka att bytet av glas blir mycket enkelt. Det räcker bara med att klippa ut det gamla glaset och klistra in det nya. Som standard glasar vi fönsterbågar med användning av STV-teknik.