Optimal kombination av den innovativa tekniken och de bästa parametrarna för värmeskydd – utmärkta för energieffektiva byggnader.

När man väljer BluEvolution 82-systemet, förutom standardlösningar, erbjuder vi också möjlighet att välja produkter med renoveringsram.

För Ug = 0,7 varmkanten: 0,91
För Ug = 1,0 varmkanten: 1,20
Packningar: 3
Kammare (ram): 6
Renovering: R

Tack vare denna lösning kan kunden välja ett modernt 3-tätningssystem utan att behöva demontera de gamla karmarna. En speciellt utformad fena, vars längd, beroende på behov, kan vara 35 mm eller 60 mm, gör att den gamla karmen kan maskeras inifrån.

Hela ytan på profilerna på båda sidor kan täckas med vilken färg som helst från Salamander-paletten, som matchar byggnadens design, både inne och ute. Tack vare enkel montering minskar vi inte bara den tid det tar att byta ut träverket mot ett nytt, utan vi undviker också risken för att skada byggnadsfasaden under byte och eliminera mängden efterbehandling.

 

Energibesparing
Fönster tillverade i BluEvolution 82-systemet utrustas i standard version med 3-glaspaket med en mycket låg värmeisoleringskoefficient. Den stora fördelen med detta system är själva profilerna som inte bara tillverkas av PVC av högsta kvalitet, utan utgör framför allt en utmärkt värmeisolator pga sexkammarsprofil och tre tätningslister. Byggnadsdjup 82 mm möjliggör att använda riktigt tjocka glaspaket – upp till 53 mm! Det är därför som det lånar sig att välja just 3-glaspaket i det systemet. Om fönstret kompletteras med varma distansramar uppnår vi utmärkta värden på värmegenomgångskoefficienten – kravet som uppfylls i energibesparande fönster.

Varmkanten tillverkas av ett kompositisoleringsmaterial. Den förbättrar isoleringen av glaspaket och minskar risken för tillfällig kondensering av vattenånga, som kan frysa under vintern. Detta kan i sin tur orsaka isbildning runt tätningslister. Dessutom garanterar varma distansramar långvarig täthet av flerglasrutorna samt maximerar energibesparingarna.

Glaset kommer också att förbättra fönstrets termiska parametrar. Rutorna täcks av en selektiv beläggning som gör det möjligt att minska inte bara värmekostnader utan också kostnader för luftkonditionering under varma dagar. Tack vare den speciella beläggningen på glaset reduceras solenergiinsläppet betydligt, vilket gör att man på ett enkelt sätt kan upprätthålla en behaglig inomhustemperatur. På vintern kommer glaset att vara en utmärkt barriär för värme som släpps ut ur huset.

 

Specifikation:

 • profil B-klass,
 • 6-kammarskonstruktion,
 • profil 82 mm djup,
 • som tillval: vit, brun, antracit- eller karamellfärgad kärna,
 • spärr för felaktigt handtagsläge i standard (DK fönster),
 • mikroventilation som standard i DK fönster,
 • standardbeslag utrustat med 6 inbrottssäkra pluggar/1 båge,
 • systemet utrustat med tre tätningslister,
 • beslaget ”går” i en s.k. torr kammare, vilket förlänger dess livslängd,
 • max. bredd på glaspaket: 53 mm,
 • standardowy pakiet szklenia to 4th/18Ar/4/18Ar/4th [Ug=0,5]*,
 • tillgängligt i version med en rak båge,
 • möjlighet att använda aluminiumsöverdrag,
 • rekommenderas för energieffektiva byggnader,
 • renoveringsfena med höjd på 35 eller 60 mm.

* gäller som standard den 16.04.19. Det krävs teknisk bekräftelse.

 

Estetik
Systemet kombinerar innovativa lösningar inom energieffektivitet och en klassisk men samtidigt attraktiv design. Tillgängligt i en rik palett av färger med sandblästrad eller träliknande struktur. Fönster kan faneras både en- och tvåsidigt samt på båda sidorna i duofärgen. I likhet med Salamanders andra system är BluEvolution 82 tillgängligt med en vit, brun, antracit- eller karamellfärgad kärna. Detta är en otvivelaktig fördel, otillgänglig i något annat system från vårt sortiment.

En mycket praktisk och samtidigt estetisk lösning är ett dolt beslag. Beslagets alla element är dolda i falsområdet och helt osynliga när bågen är stängd. Tack vare detta får fönstret ett elegant utseende, men förutom estetiska kvaliteter är det också värt att lägga märke till praktiska överväganden. Användaren får bl.a. möjlighet till 3D-justering och integrerad justering av fönsteröppningsbredden.

Vid beställning av 2-luftsfönster i BluEvolution 82-systemet erbjuder vi ett centralbeslag som standard. Användningen av ett sådant beslag gör att handtaget tycks vara placerat centralt på mittposten – på fönstrets symmetriaxel. Detta ger fönstret ett regelbundet och harmoniskt utseende. Den stora fördelen med det centralt placerade handtaget är också eliminering av den fasta stolpen. Resultatet är att det kommer in mer ljus i rummet.

 

Säkerhet
Profilens djup och den solida stålförstärkningen i BluEvolution 82 möjliggör att tillverka särskilt stora konstruktioner, samtidigt som man tillämpar de högsta säkerhetsnormerna. Profilerna har ytterligare förstyvning i form av förstärkningsribbor som befinner sig i profilkamrarna.

Fönstrets säkerhet beror på många faktorer. Valet av ett passande beslag är utan tvekan den första och en av de viktigaste. I BluEvolution 82-fönstren används beslagen Titan från SIEGENIA.

Som standard utrustas fönster med spärr för felaktigt handtagsläge, inbrottssäkra pluggar samt pluggar med tryckreglering, som gör det svårt att bryta in. En av beslagets viktiga delar är mittklämma. Klämman anpassas automatiskt till rummet mellan fönstrets båge och karm. Denna lösning garanterar inte bara säkerhet, utan även täthet, samt bidrar till att bågarna öppnas och stängs mycket lätt.

Vid val av fönster till enfamiljshus är det också viktigt att se till att fönstren är barnsäkra. Vår offert omfattar bl.a. broms i handtaget, som gör att man kan hålla fönstret i vilken position som helst efter öppnandet. Ett intressant förslag är också beslag med en s.k. engelsk tilt. Denna mekanism blockerar möjligheten att öppna fönstret, men samtidigt är det möjligt att ställa det i kipp-position.

 

Tillbehör
Det är värt att utrusta fönster med extra praktiska funktioner. Vi erbjuder ett komplett utbud av tillbehör som förbättrar inte bara fönstrets estetik och användarvänlighet, utan också säker användning av produkterna.

Vi rekommenderar att montera utvändiga rullgardiner från vårt sortiment. De tillverkas med stöd av beprövade komponenter och skyddar både mot nyfikna blickar och svåra väderförhållanden. Beroende på om rullgardinerna monteras i ett nytt hus eller vid fönsterbyte rekommenderar vi följande utvändiga rullgardiner: för fasad, för infälld montering och i kassett. För passiva byggnader rekommenderas de rullgardiner som baserar på systemen från den berömda tyska producenten: Beck + Heun.

Personer som uppskattar sin integritet och samtidigt vill utrusta sina fönster i något slags solskydd kan montera utvändiga rullgardiner av screen-typ. De är en av de mest stiliga lösningarna för att skydda rum mot överdriven upphettning. Materialet, som de är tillverkade av, absorberar och reflekterar en stor del av solljuset. Tack vare detta kan användaren upprätthålla en behaglig inomhustemperatur.

Det är också värt att utrusta fönster i det systemet med spaltventil. Bara tack vare den kan man behålla tillräcklig luftcirkulation i rummen. Vi har ett komplett utbud av tryck-, glas- samt hygrostyrda diffusorer.