Garantin för högsta energieffektivitet. Lösningen kombinerar modern teknik, funktionalitet och bra design, vilket resulterar i högklassiga fönster. En karakteristisk egenskap hos systemet är profilernas extremt snövit färg och glans.

För Ug = 0,5 varmkanten: 0,73
För Ug = 1,0 varmkanten: 1,2
Packningar: 3
Kammare (ram): 6

Energieffektivitet
BluEvolution 92-fönster ger redan den bästa värmeisoleringen som vi kan garantera som standard. En tvåkammarsglasanläggning, tre packningar, en profil med ett djup på 92 mm gör fönstren till en effektiv barriär mot utströmmande värme. Alla dessa element påverkar fönstans termiska överföringskoefficient, vilket är den viktigaste indikatorn som investerare som letar efter energibesparande snickeri styrs av. Valet av våra lösningar gör att vi kan uppnå den lägsta Uw-koefficient på marknaden, som krävs för passiv konstruktion.

Vi rekommenderar att komplettera fönster baserade på BluEvolution 92-systemet med en varm distans. Ramar från vårt erbjudande visar bästa prestanda. Tillverkat av isolerande material, berikat med ett tunt lager av specialfolie, vilket gör att du helt kan eliminera inträde av tätande gaser och vattenånga. Tack vare deras design förbättrar de varma ramarna från vårt erbjudande inte bara isoleringen av glasrutor utan garanterar också långsiktig täthet av isolerande glasenheter och maximerar värmeförluster.

För att sänka fönstans termiska överföringskoefficient och därmed skapa ett fönster med de högsta värmeisoleringsparametrarna rekommenderar vi att BluEvolution 92-fönster utrustas med en tre-kammare glas-enhet. Vi erbjuder glaspaket med en Ug-koefficient från 0,3. Ett av alternativen är också Climaplus 4S-glas. Det är en extremt innovativ lösning. Climaplus 4S-glaset överför mycket mindre solenergi, tack vare vilket du på sommaren enkelt kan hålla en behaglig temperatur i rummen och minska kostnaderna för luftkonditionering. På vintern kommer glaset att vara en effektiv barriär mot den utströmmande värmen.

 

 

Specifikation:

 • klass “A” -profil,
 • 6-kammarstruktur,
 • konstruktionsdjup 92 mm,
 • stål stängd i ramen som standard,
 • på en vit, brun och karamellkärna,
 • standard hårdvara med fyra stöldskyddspoäng per skärp
 • Låsning av felaktigt läge på handtaget (RU-fönster) som standard,
 • standard mikroventilation i hörnet (RU-fönster),
 • glas med paket upp till en bredd av 60 mm,
 • Standardglasförpackning är 4: e / 18Ar / 4 / 18Ar / 4: e [Ug = 0,5] *,
 • system utrustat med 3 packningar,
 • hårdvaran fungerar i den så kallade torr kammare – vilket ökar dess livslängd,
 • karakteristiska, extremt vita och glänsande profiler,
 • möjlighet till glas med fyra rutor paket,
 • möjlighet att använda dolda beslag,
 • finns med rak eller halvspolad båge,
 • rekommenderas för passiv konstruktion.

*standard från 16/04/2019. Kräver teknisk bekräftelse.

 

Estetik
Fönstren baserar på profiler från en erkänd tysk tillverkare och skapar nya standarder när det gäller långvarig hållbarhet och skötsel av träverksytan. De kännetecknas av en unik, snövit färg. Glansiga profiler, tillverkade av högsta kvalitet i PVC, är lätta att rengöra och motståndskraftiga mot väderförhållanden.

Bluevolution 92-profilen tillhör den högsta klassen av profiler, dvs klass A, som säkerställer strukturell stabilitet och förhindrar deformation av ramar och raster, även med stora fönster.

Om du vill ge träverket ett individuellt utseende är det värt att välja dekorativa fanér. Fönstren från vårt erbjudande finns i flera dussin släta och träliknande färger. Vi finérer fönster på ena sidan, två sidor såväl som i duofärgformeln. I det senare fallet är färgen på träverket olika på utsidan och insidan.

Bekvämligheten med användning och fönstets estetik ökar också den så kallade rörlig stolpe. Inlägget är permanent anslutet till ett av skärmarna, så att du kan njuta av dess fulla ljus efter att du öppnat fönstret.

 

Säkerhet
Ett fönsters säkerhetsklasse beror på många parametrar. Det viktigaste är valet av beslag. Vi använder endast beprövade lösningar som realistiskt ökar skyddsnivån mot inbrott. Som standard levereras fönstren i BluEvolution 92-systemet med väldigt rika beslag tillverkade av det ansedda SIEGENIA-märket.

Som standard är fönstren utrustade med fyra stöldskyddspunkter per skärm, svängningar mot inbrott med justerbart tryck och en blockering av felaktigt handtagsläge. Det inre centratrycket spelar också en viktig roll eftersom det automatiskt anpassar sig till rabatten. Det säkerställer inte bara säkerhet, utan också täthet och lätt funktion av fönsterrutor. Vi rekommenderar även hårdvara mot inbrott mot WK1 och WK2.

I byggnader som är särskilt utsatta för inbrott rekommenderar vi att man installerar vredströmställare eller en alarmslinga i axeln. Reed-omkopplare är magnetiska rörelsessensorer. I detta fall utlöser en liten rörelse av fönsterbeslaget larmet. Larmslingan aktiveras i händelse av glasbrott eller annan kränkning av dess struktur.

 

Teknologi
Produktionsprocessen är oerhört viktig, och användningen av lämplig teknik leder utan tvekan till förbättring av de användbara parametrarna för snickeriet. Det är därför vi ständigt investerar i maskinparken och förbättrar tekniken för att tillverka våra fönster. Som den första i världen beslutade vi att introducera V-Perfect-teknik i massproduktion.

Tack vare detta kan vi idag erbjuda våra kunder högsta kvalitet och exakt färdig träarbete. Windows tillverkade i BluEvolution 92-systemet är som standard anslutna med det innovativa, patenterade V-Perfect-systemet. Tack vare det får fönsterhörn ett extremt estetiskt utseende och platsen för att gå med i profilerna blir praktiskt taget osynlig. Tester visar också att förutom estetik innebär förbindning av profiler med V-Perfect-teknik högre hållbarhet.

För kunder som letar efter alternativa lösningar rekommenderar vi också fönster med en rörlig post. Den rörliga stolpen är inget annat än ett element i fönsterkonstruktionen som är permanent ansluten till en av fönsterrutorna. Endast tack vare det kan vi fritt njuta av fullt fönsterljus. Efter att fönstret öppnats separeras inte ljuset med en stolpe.

 

Tillbehör
När du kompletterar fönster med tillbehör är det värt att ta hänsyn till deras funktionalitet. Vi erbjuder ett komplett utbud av tillbehör som ökar inte bara estetiken och användarkomforten utan också produktens säkerhet.

Vi rekommenderar externa persienner från vårt erbjudande. Tillverkad på grundval av märkta, beprövade komponenter garanterar inte bara intimitet utan också skydd mot väderförhållanden. Rullar är också en barriär för inbrottstjuvar. Beroende på om rullluckorna kommer att installeras i husets byggnadsstadium eller vid byte av fönsterfönstret, erbjuder vi anpassningsbara fönsterluckor, infällda fönsterluckor och toppmonterade fönsterluckor. För passiva byggnader rekommenderar vi rullluckor baserade på systemen från den erkända tyska tillverkaren Beck + Heun.

För personer som vill ha ett effektivt skydd mot solljus rekommenderar vi externa skärmrullgardiner. Rullgardiner är en av de mest eleganta sätten att skydda rum mot överhettning. Materialet från vilket de tillverkas absorberar och återspeglar en stor del av solens strålar. Tack vare detta kan användaren upprätthålla en behaglig temperatur i byggnaden. Rullfönster som du kan välja mellan med en aluminiumguide, en kabelstyrning samt en aluminiumguide med ett ZIP-system. Tyget är tillverkat av en blandning av glasfiber och PVC.

När du väljer fönstertillbehör kan du inte glömma diffusorerna. Endast tack vare dem kan vi upprätthålla tillräcklig luftcirkulation i rummen. Vi har ett brett spektrum av tryck, luftfuktighet, fönster och glas diffusorer.