Aluminium är materialet som passar absolut bäst. Det är ett “dött” material som varken spricker eller rör sig oavsett vädret utomhus. Det är lätt, starkt och underhållsfritt. Aluminium är ett fantastiskt material när man kommer till miljön. Det kan återvinningsbart upp till 90%. Aluprof jobbar väldig målmedvetet med miljön i fokus.

Säkerhet är viktigt för oss. Aluprof mb 86 vikdörrar med gångdörr har som standard 5-punktslås, vilket banar för maximal säkerhet mot inbrott. Med 5-punktslås blir dörren svårare att bryta upp än de flesta ytterdörrar.

Färg & Glas
Kulörer sätter slutfinishen. Vi vill att kunden ska få så fria händer som möjligt när det kommer till valet av kulör. Med Aluprof vikdörrar kan man välja olika kulörer på insidan och utsidan. För att bäst matcha träfönster på insidan rekommenderar vi att välja matt glans på insidan. Det blir en varmare känsla som överensstämmer bättre med målade träfönster. Välj fritt mellan alla RAL-kulörer i matt lack glans 30, eller standard glans 80.

 

 

Glas gör mer än du tror. En självklarhet för oss är att alltid ha säkerhetsglas i vikdörrar från Aluprof. Det kan vara 2 olika typer av glas. Antingen härdat glas som är upp till 5 gånger starkare/hållbarare är vanligt glas och blir till “tusen” bitar om det skulle spricka. Eller så finns det laminerat glas som egentligen är 2 glasskivor som är limmade ihop med en plastfilm emellan. När laminerat glas spricker så håller det fortfarande ihop pga. att plastfilmen håller ihop glasskärvorna som också gör det svårt för oinbjudna gäster att ta sig igenom.

6 snabba fakta om Aluprof MB 86 vikdörrar:

  • Natureloxerade handtag och cylinderlås på insidan och utsidan. Aluprof MB 86 vikdörrar med gångdörr har vi som standard 5-punktslås för att garantera högsta säkerhet.
  • Alltid härdat säkerhetsglas i alla våra vikdörrar.
  • 3-glas med energiglas och argongas för bästa isolervärde.
  • Smala profiler ger mesta möjliga ljusinsläpp och suddar ut gränsen mellan inomhus och utomhus.
  • Trösklar som kan byggas ned så golvet inomhus ligger i nivå med tröskeln.
  • Kan levereras med olika kulörer på insidan och utsidan.